OCH VINNAREN ÄR

FRIDA BJÖRKLUND
MÖLNLYCKE

Grattis! Hur känns det att ha fått sommarjobbet?

Det känns jättekul och ska bli väldigt roligt! Intresset finns eftersom jag går Natur.

Beskriv dig själv lite kort:
Glad, positiv och ambitiös är vad jag brukar få höra av andra. Själv skulle jag beskriva mig som en kreativ och social person. Intresset för teknik har jag med mig sedan födseln och målet är att bli ingenjör i arkitektur eller design.

Varför sökte du just till SKF?

För att det är jätteinspirerande att få prova på det som jag faktiskt vill arbeta med. Jag har tittat på tv-serien "Felix stör en ingenjör" och hoppas att jag på ett liknande sätt, med min egen humor ska leverera en blogg som många vill läsa. Livet som ingenjör – here I come!

OM SOMMARJOBBEN

UTVECKLA KUNSKAP OCH TEKNIK
I EN INTERNATIONELL MILJÖ

FAKTA

- Sommarjobb på heltid vecka 24-27 i Göteborg.
- Inledningsutbildning två dagar med PR-träning, bloggutbildning och grundutbildning i vad en ingenjör gör.
- Avtalsenlig lön
- Tjänsteintyg från arbetsgivaren
 + diplom från Teknikföretagen.

KRAV

Beroende på hur skarp och driven du är kommer vi att sätta egna utmanande uppgifter i händerna på dig! Att vara ingenjör innebär att du ställs inför många olika roliga utmaningar och det krävs att du är kreativ, logisk, nyfiken och kan samarbeta med andra för att lösa problem eller hitta den bästa lösningen! Har du vad som krävs? Kom och prova!

BOENDE

Ordnas själv av sommarjobbaren.

SKF grundades 1907 av innovatören Sven Wingquist genom uppfinningen av det sfäriska kullagret som löste ett av dåtidens stora industriella problem: maskinstopp på grund av lagerhaveri.

Vi jobbar med "Knowledge Engineering". För oss betyder det att vi utvecklar produkter och lösningar som får maskiner att fungera mer effektivt, bilar att rulla mer energisnålt, vindkraftverk att snurra snabbare. Läs vidare om SKF på www.skf.com.

Dessutom kommer du att få göra nedslag inom:
– Produktutveckling: här får du följa de utvecklingsingenjörer som tar fram morgondagens produkter.
– Processutveckling: här arbetar man med att förbättra och utveckla våra tillverkningsprocesser.
– Slutligen ser vi också till att du får ta del av frågorna inom den praktiska tillverkningen. Vilka utmaningar ställs man inför när man skall tillverka ett lager?

Besök www.skf.se för mer information om SKF.